Alimente care ingrasa

Kilogramele in plus sunt efectul unei alimentatii nesanatoase si a lipsei de miscare, dar are si unele cauze metabolice, precum si o importanta componenta genetica. Cu toate acestea, a fost dovedit ca principala cauza o reprezinta consumul exagerat de alimente care ingrasa. Lista cuprinde 12 alimente care par a avea in mod deosebit un efect nedorit asupra greutatii ideale.

Lista alimentelor care ingrasa cuprinde sucurile de fructe, chiar daca sunt facute suta la suta din fructe. Motivul - sucul de fructe contine prea mult zahar, desi consumat in cantitati moderate ramane un aliment sanatos. Dar, recomandarea este sa eviti sa bei in fiecare zi mai mult de un pahar de suc de fructe, chiar daca acesta este preparat acasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tot pe lista alimentelor care ingrasa au fost trecute si lactatele integrale si, in special, untul si branza. Desi amandoua sunt alimente sanatoase, o nuca de unt la doua zile este cantitatea optima, iar varianta degresata a lactatelor ramane mereu cea mai buna alegere. Iaurtul este singurul care poate fi consumat in variante integrale, cantitatea de grasime fiind, chiar si asa, mica.

Alimentele prajite, trec granita si intra in categoria alimentelor care ingrasa si care sunt si nesanatoase. Alimentele prajite nu doar ca fac rau sanatatii, mai ales daca sunt consumate zilnic, dar aduc si multe kilograme in plus.

Sucurile de fructe
Lactatele integrale, untul si branza
Alimentele prajite
Cerealele rafinate
Dulciurile cu zahar
Cartofii
Grasimile trans
Carnea procesata
Sucurile carbogazoase

 

Pe lista cu alimente care ingrasa sunt trecute si cerealele, in forma lor rafinata, prin continutul prea mare de "carbohidratii rai", pe care acestea le contin, raportat la cantitatea prea mica de fibre si nutrienti. In plus cele mai multe din variante rafinate ale cerealelor contin prea mult zahar si prea multa sare.

Din topul alimentelor care ingrasa nu puteau sa lipseasca dulciurile. Excesul de zahar este principalul motiv care duce la acumularea de kilograme in plus. Marii mancatori de dulciuri sunt si cei care slabesc foarte greu, dependenta de dulce fiind greu de depasit.

Desi foarte bogati in nutrienti valorosi, cartofii sunt un aliment care contribuie la acumularea de kilograme. cei mai periculosi (chiar daca sunt cei ma gustosi), sunt cei prajiti. Nu manca in fiecare zi cartofi, chiar daca sunt fierti, copti sau piure, ci de cel mult doua ori pe saptamana. In ceea ce priveste cartofii prajiti acestia sunt o adevarata bomba calorica fiind unul dintre cele mai periculoase alimente pentru silueta. Si ruda lor, chips-urile din cartofi, au fost incluse pe lista alimentelor care ingrasa. Au prea multe calorii goale, prea multe grasimi, prea multi aditivi si mult prea multa sare.

Grasimile trans sunt foarte periculoase pentru sanatate. In unele state a fost chiar interzis consumul acestora. Grasimile trans sunt cu atat mai rele cu atat mai mult cu cat sunt incluse in cele mai multe din alimentele procesate.

Carnea procesata a fost si ea inclusa pe lista alimentelor care ingrasa. Din categorie fac parte mezelurile si produsele de tip hot-dog, foarte bogate in calorii si grasimi saturate, la care se adauga un continut mare de sodiu. Si carnea rosie, chiar neprocesata se afla pe lista alimentelor care trebuie evitate, pentru ca este una din cauzele crestere in greutate, mai ales daca este consumata des. O portie pe saptamana este suficienta.

Bauturile carbogazoase cu sau fara zahar consumate in fiecare zi, chiar si in cantitati moderate, duc la acumularea de grasime. Acestea aduc doar deservicii sanatatii, excluderea lor din alimentatia zilnica fiind unul din cele mai mai servicii pe care ti le poti face, scrie CBS News.

Dupa cum se poate vedea lista alimentelor care ingrasa este un amestec de lucruri bune si sanatoase, cu lucruri rele si daunatoare. Evita aceste alimente care ingrasa sau limiteaza consumul lor, daca vrei sa ai o silueta frumoasa.

Tags:
calorii
dieta pentru scaderea in greutate
alimente sanatoase
fibre
zahar
grasimi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare