Bucura-te de astfel de mese si slabesti

Orice persoana poate avea nevoie la un moment dat sa slabeasca si asta pentru ca exista multi factori care declanseaza acumularea de kilograme. Din pacate, multi cred ca solutia slabirii este infometarea, dar nu este deloc asa. Daca te atrag si pe tine mesele prezentate in cadrul acestui articol si stii ca esti o persoana gurmanda si pofticioasa, cu siguranta iti va placea sa slabesti cu o astfel de dieta. Nu este nimic exagerat! Este singura solutie sa slabesti cand cand stii ca nu te poti abtine de la unele alimente. Iti propunem asadar o slabire usoara, mancand tot ceea ce-ti pofteste inima. Unii ar spune poate ca mesele consistente nu ajuta la slabire, dar nici infometarea. Poate nu stiai dar efectele infometarii se intorc ca un bumerang. Poate slabesti in primele zile incat sa te incante, dar apoi vei stagna, iar cum vei reveni la o alimentatie normala te vei ingrasa si mai repede.
 
Poti face schimbari pozitive in viata ta de pe acum, mancand absolut tot ceea ce-ti place. Ce-i drept, nu ai voie sa mananci alimente nesanatoase, dar pot fi consistente daca sunt combinate corect. Poti consuma si cartofi prajiti daca vrei, branzeturi, carne, carbohidrati si chiar dulciuri sanatoase. Iti vine sa crezi sau nu, ai voie chiar si mancare de tip fast-food, cu conditia sa fie preparata in casa cu ingrediente sanatoase.
 
Nu se poate spune exact care este cea mai buna dieta din lume si asta pentru ca este bun ceea ce ti se potriveste tie. Pentru unii poate fi o dieta mediteraneana, pentru  altii veganismul, iar unii considera ca cea mai buna leguma este carnea. Tu alegi!
 
Nu are sens sa te abtii de la ceea ce-ti place si asta pentru ca in timp vei acumula frustrare si la un moemnt dat vei ceda poftei. Vei manca mai mult decat ai fi crezut, iar apoi vei avea mustrari de constiinta. 
 
 

Cum consumi alimentele care iti plac fara sa te ingrasi?

 
Ingrasare nu, pe cand slabire si mentinere da daca pui in practica urmatoarele sfaturi:
 
1.Iti place carnea si nu poti renunta la ea? Nu este problema! O poti consuma de 3-4 ori pe saptamana, dar sa fie vorba de carne slaba, gatita la grill, fiarta, marinata sau gatita la cuptor. Iti sugeram sunca slaba, prosciutto, ton in apa, file de somon afumat, pangasius, tilapia, piept de pui, copanele de pui, piept de curcan, etc.
 
 
2.Daca vrei o masa consistenta, poti combina carnea cu carbohidrati cum este orezul, cartofii sau pastele, dar ai grija sa nu ai in farfurie mai mult de 2-3 linguri din ei. Carnea sa fie mereu cat palma sau cuburile sa incapa intr-o cana mare.
 
3.Adauga la orice mancare o portie enorma de salata simpla de cruditati. Poate fi de rosii si patrunjel sau castraveti cu marar sau varza cu morcovi si telina sau altele de acest gen. In acest mod nu vei acumula toate caloriile din mancaruri. Vezi aici cum se consuma verdeturile si legumele la orice masa!
 
4.Daca iti plac lactatele, nu abuza de laptele de vaca. Poti alege kefir, iaurt grecesc cu putine grasimi sau lactatele vegetale (cocos, migdale, soia, smeinte d ecanepa, etc.). Poti consuma 1-2 pahare pe zi cu 2 linguri de seminte de chia.
 
 
5.Daca vrei putina consistenta la salate, ptoi alege 2-3 degete de branza nesarata sau 1 cana de cuburi de piept de pasare la grill. Ca branza poti alege urda, perlutele de branza, crema de branza cu verdeturi si branzica de vaci. Mai exista si varianta cu branza vegana a carei reteta de casa este aici.
 
6.Daca iti plac humusurile, nu le consuma pe felii de paine, mai ales daca consumi peste masura. Alege fasii lungi de legume crude sau rumenite la grill sau legume taiate pe jumatate sau scobite si pot fi umplute cu humusul dorit (guacamole, salata de vinete, humus de sfecla rosie sau naut, etc.)
 
 
7.Consuma dimineata tot felul de mic dejunuri pe baza de fulgi de ovaz, tarate de ovaz si seminte de chia. Chiar si omleta sau chiftelele pot fi inlocuite astfel.
 
 
8.Daca preferi orezul sau pastele, nu ezista sa adaugi 2-3 linguri de legume gatite si multa salata de cruditati. Mia poti adauda 1-2 fasii de piept de pui sau somon la grill.
 

 

Tags:
slabesti
mese
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare