Exercitii simple pe care oricine le poate face acasa

Fitness 04.09.2019 dietetik
Este atat de simplu sa slabesti singur acasa si sa te mentii atat timp cat doresti! De asemenea, iti poti permite si anumite pofte sau mese copioase daca stii cand sa faci exercitii fizice. Se pare ca mersul la sala si indrumarea unui antrenor personal nu sunt obligatorii ca sa ajungi la silueta dorita. Este doar o optiune care depinde atat de timpul de care dispui cat si de buget. Multe persoane invidiaza si chiar se descurajeaza cand vad ca alte persoane au un corp de invidiat si mai merg si la sala. Se gandesc ca daca ar avea si ele la dispozitie aceleasi mijloace totul ar fi mult mai usor. Ei bine, chiar si persoanele care merg la sala muncesc si inca din greu pentru ca sunt puse de antrenor sa lucreze la aparate si cu diverse alte accesorii. De ce sa te complici prea mult si sa te descurajezi cand exista si varianta de a face exercitii acasa? Sunt exercitii simple pe care oricine le poate face la orice varsta daca dispune de o conditie fizica medie si nu exista probleme de sanatate majore. Poti uita de clasicele exercitii pe care doar cei cu experienta si cu rezistenta la efort fizic le pot face. In cadrul acestui articol vei descoperi cat de simplu poti obtine silueta dorita acasa in sufragerie, in pat sau unde vrei tu!
 
Pentru exercitiile propuse de noi nu ai nevoie de echipament special. Vei lucra doar cu greutatea corpului. Iata ce-ti propunem:
 

1.Exercitiu pentru partea inferioara a abdomenului

 
Te sprijini in brate exact ca in poza, iar picioarele raman in aer mereu in timpul executarii. Trebuie doar sa-ti mentii pozitia cu ajutorul bratelor si sa duci picioarele in fata-spate. Sunt necesare 15 repetari a cate 3 serii. Sa nu uitam ca aceasta zona este foarte greu de lucrat, dar acest exercitiu chiar face minuni.
 
 
 

2.Exercitiu pentru partea superioara a abdomenului

 
Picioarele se mentin sus pe toata durata si tot ce trebuie sa faci este sa te apleci putin in fata cu trunchiul. Vei lucra foarte usor muschii de sus ai abdomenului fara sa faci clasicele abdomene grele. Tot 15 repetari in 3 serii se recomanda.
 
 

3.Exercitiu pentru muschii oblici ai abdomenului si talie

 
Stai in pozitia sezut cu picioarele ridicate ca in poza si du bratele cand in stanga cand in dreapta. Nu este obligatoriu sa ai ceva in mana, dar ca sa para mai distractiv poti avea o minge sau o perna mica. Sunt necesare 20 de repetari in 3 serii.
 
 

4.Exercitiu pentru fund si picioare

 
Iti recomandam o genuflexiune care nu da gres niciodata si anume SUMO. Se executa precum clasica genuflexiune doar ca picioarele se tin cat mai departate de aceasta data. Vei simti cat de intens lucreaza muschii acest exercitiu. Sunt necesare 15 repetari in 3 serii. Pentru varietate poti mentine pozitia de aplecare cate 3 secunde si sa-ti unduiesti bazinul. Vei creste eficienta. Vezi aici si alte genuflexiuni benefice si usor de facut!
 
 

5.Exercitiu pentru solduri

 
Un exercitiu ideal pentru momentele cand te uiti la Tv. Stai pe-o parte cu un picior sub tine, iar piciorul de deasupra se misca sus-jos. Sunt necesare 15 repetari pe fiecare picior in 3 serii. Te vei relaxa si iti vei micsora soldurile in acelasi timp.
 
 

6.Exercitiu pentru partea interna a copaselor si fese ridicate

 
Pur si simplu ridici pe rand cate un picior, incordand fesele. Ai nevoie de 15 repetari pe fiecare picior in 3 serii.
 
 

7.Exercitiu ca sa arzi calorii si cu care lucrezi tot corpul

 
Ai nevoie de clasica genuflexiune la care trebuie sa te lasi cat de jos poti si revii la pozitia normala printr-o saritura simpla si usoara in limitele corpului tau. Sunt necesare 15 repetari in 2-3 serii. Nu este indicat sa executi rapid exercitiul ca sa nu obosesti prea repede.
 
 
Daca vrei sa cresti eficienta acestor exercitii poti folosi si o banda elastica care de regula are preturi mici si vei vedea ca este si mai distractiv. Pur si simplu vei stimula muschii mai bine si vei vedea rezultate mai repede.
 
Hidratarea este foarte importanta dupa aceste aceste, dar evita sucurile carbogazoase. Poti consuma apa infuzata si smoothieuri si nu uita sa ai o dieta echilibrata, evitand mancarurile si alimentele pline de calorii si sa consumi des mancare cruda sau putin gatita.
 

 

Tags:
exercitii acasa
exercitii simple
exercitii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare