Top 5 alimente daunatoare

Dieta sanatoasa este o treaba complicata. Tentatiile, provocarile si poftele pandesc la fiecare colt. Daca o dieta perfect sanatoasa este aproape imposibila, este perfect posibil sa elimini din alimentatie principalele 5 alimente daunatoare. Deci: top 5 alimente daunatoare!    

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Carne procesata. Prin carne procesata intelegem orice preparat din pasta de carne: crenvusti, parizer si orice alte alimente care contin acest gen de carne. Este o carne fara valoare nutritiva, bogata in calorii, plina de grasime animala, sare si foarte multi aditivi. Din categorie fac parte si pateurile preparate industrial, fie ca sunt din carne, fie ca sunt vegetale.

Margarina. Incepem cu un amendament: exista tipuri de margarina sanatoase. Din categorie fac parte cele care nu contin grasimi trans si grasimi hidrogenate. Diferenta o face consistenta: margarina tare este mai buna decat cea moale si cremoasa. Dar dincolo de acestea, toate margarinele sunt mult mai nocive decat untul. In topul alimentelor nocive si foarte periculoase pentru sanatatea ta, daca sunt consumate pe termen lung, se numara margarina lichida.

Combinatiile intre aluaturi cu zahar si glazuri cu zahar sunt bombe calorice. Gogosi glazurate, biscuiti cu crema si toate variatiile acestora sunt extrem de daunatoare. In plus acest gen de dulciuri contin cantitati uriase de aditivi. Intr-o cutie cu gogosi glazurate, cu crema de caramel sunt circa 40 de aditivi, iar intr-un pachet cu biscuiti cu crema de cacao sunt pana la 70 de aditivi!

Produsele fara grasimi. Gustul alimentelor comercializate ca fiind fara grasimi este unul bun pentru ca in locul grasimilor se adauga zahar si aditivi. Un aliment fara grasimi, si fara adaus de zahar si aditivi are un gust oribil! Asa spun medicii nutritionisti!

Afla cat rau iti fac indulcitorii artificiali

Indulcitorii artificiali sunt o crima pentru pancreasul tau. In plus nu te ajuta cu nimic in cursul dietelor pentru slabit si sunt - cu mici exceptii - chimicale 100%.

Aceasta este lista cu cele mai daunatoare 5 alimente. Evita-le pentru binele si sanatatea ta! In compensatie, un truc!

Nutritionistii spun ca pe lista cu alimente daunatoare trebuie trecute si produsele fast-food, dar si unele tipuri de pizza. Dar cu toate acestea medicii tolereaza caderea in pacat. Cu doua conditii: niciodata des. O portie de cartofi prajiti de la fast-food si o felie de pizza sunt ok, daca le mananci cel mult o data pe saptamana. A doua conditie: savureaza! Mananca incet si bucura-te de "abuzul" pe care il comiti, scrie besthealthmag.

Acum esti perfect pregatit sa faci fata tentatiilor. Stii care sunt top 5 alimente daunatoare.

Tags:
Top 5 alimente daunatoare
alimente daunatoare
dieta sanatoasa
fast-food
pizza
aditivi
grasimi nesanatoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare