Cum iti dai seama ce e bine sa mananci

Ar trebui sa nu mai mananci gluten? Sau lactate? Sau poate fasole? Ar trebui sa bei un shake sau un smoothie verde dimineata? Sa mananci mai multa carne sau mai putina? Cu atat de multe variante de alimente si de diete, nici nu stii ce sa mananci si la ce sa renunti. Uneori ajungi sa te fortezi sa mananci ceva ce nu-ti prieste sau chiar sa urasti mancarea. 

Cel mai simplu raspuns la intrebarile de mai sus ti le poti da doar tu. Iti vom sugera 4 intrebari la care sa-ti raspunzi si astfel sa poti sa-ti dai seama ce e ok pentru tine si ce nu. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Multe alimente pe care le recomandam noi pe dietetik.ro au beneficii uimitoare, insa daca tie nu-ti face placere sa mananci ceva anume, renunta, pentru ca nu este deloc sanatos sa te fortezi. Starea pe care o ai cand mananci ceva anume afecteaza si cum te simti mai tarziu, dupa masa. 

Atunci cand te simti mai obosit decat de obicei, cand esti balonata sau suferi de constipatie, cand ti-e pofta de zahar sau de carbohidrati, stii ca trebuie sa schimbi ceva in dieta ta si in stilul de viata. Deci, ce e de facut?
 

Cum nu exista nicio dieta care sa li se potriveasca tuturor persoanelor din lumea asta, tu trebuie sa o alegi pe cea potrivita pentru tine. Experimenteaza si da-ti seama care este cel mai bun stil de viata pentru tine, ca individ, in etapa a vietii in care te afli. 

Pentru a ajunge la un rezultat cat mai elocvent, raspunde-ti la cele 4 intrebari pe care ti le propunem: 

1. Cum ma simt de obicei imediat dupa ce mananc acest aliment?

2. Cum ma simt/reactionez de obicei dupa cateva ore dupa ce mananc acest aliment?

3. Daca stiu ca un aliment nu imi face bine, de ce totusi il mananc?

4. Dupa ce iti raspunzi la cele 3 intrebari: Cum pot sa schimb acest obicei de a manca ce nu-mi face bine?

Raspunsul la intrebarea "ce ar trebui sa mananc?" este foarte simplu. Trebuie doar sa fii atenta la cum te simti cand mananci un aliment anume si cum te simti cand nu faci asta. Te simti obosita? Constipata? Balonata? Depresiva? Irascibila? Te doare capul? Iti e pofta de ceva dulce atunci cand iti este foame?

Aceste informatii nu doar ca te ajuta pe tine in a-ti alege alimentatia, dar sunt adevarate comori pentru un nutritionist care te va indruma in acest sens. Trebuie sa incepi sa-ti asculti organismul, caci iti transmite cele mai importante mesaje.

Tags:
mancare
alimente
balonare
nutritionist
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare