Alimente cu proteine

Alimentele cu proteine sunt cele mai bune alegeri cand vine vorba de gustari sau mese usoare. Motivele sunt numeroase. Alimentele cu proteine sunt satioase, sunt ideale in cursul dietelor si au, in plus, si capacitatea de a stimula metabolismul, proteinele fiind in top in categoria calorii negative. Alimentele cu proteine sunt benefice si pentru masa muculara, dar si pentru sistemul imunitar.

Carnea de curcan sau de vaca sunt primele alegeri cand este vorba despre o gustare bogata in proteine. Si una si cealalta au putine grasimi. O alta buna alternativa o poate reprezenta o bucata de somon. In toate varianate  100 de grame inseamna circa 250 de calorii si vreo 30 de grame de proteine de foarte buna calitate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O alta alegere o reprezinta boabele de soia prajite fara grasimi. Sunt o gustare completa, bogata in proteine de calitate. Circa 150 de grame de boabe de soia inseamna 120 de calorii si aproape 10 grame de proteine.

Branza de vaci este o alta optiune inteleapta. O poti combina cu fructe sau legume crude (morcov, telina). Pentru un plus de gust adauga in branza de vaci un stop de ulei de masline si cimbru uscat. 200 de grame de branza aduc mai putin de 150 de calorii si in jur de 10 grame de proteine.

Ouale fiete intra si ele in categoria alimentelor cu proteine, fiind chiar una din alegerile ideale. Contin raportul perfect intre proteine, vitamine (mai ales E), si sunt o sursa buna de omega 3. Cu doar 90 de calorii, dintre care jumatate sunt calorii pe care organismul le consuma pentru a digera si arde caloriile aduse, oul este mereu o solutie la indemana.

Din lista alimentelor cu proteine nu puteau sa lipseasca lactatele degresate. Fie ca este vorba despre iaurt sau lapte, sunt solutii ideale cand este vorba despre o gustare sanatoasa sau o masa usoara. Lactatele sunt o solutie perfecta si dupa o sesiune de fitness. O cana de lapte asigura 16 grame de proteine, calciu si stimuleaza arderile cu 9 %, sustine Yahoo shine .

Daca ai nevoie de ceva rapid de mancare, care sa nu-ti afecteze cu nimic stilul de viata sanatos, dar nici dieta, atunci alege oricare din alimentele cu proteine.

 

Tags:
alimente cu proteine
carne de curcan
somon
calorii
dieta proteica
oua
calorii negative
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare