Evita alimentele care ingrasa si intr-o cantitate mica

Alimentatie 16.01.2019 dietetik
In categoria alimentelor care ingrasa intra atat alimentele considerate de toata lumea nesanatoase, dar si unele alimente sanatoase daca nu sunt consumate cu moderatie. Ultima categorie de alimente este considerata sanatoasa tocmai pentru ca aduce organismului nutrientii de care are nevoie spre deosebire de prima categorie de alimente, dar asta nu inseamna ca nu contin destul de multe calorii. Aici intervine alegerea ta – daca sa consumi alimente slab calorice aproape spre zero calorii sau sa consumi moderat din toate alimentele care iti plac, fie ele sanatoase sau nu. In cadrul acestui articol vei descoperi o lista de alimente care ingrasa chiar si dintr-o singura inghititura. 
 
Mai intervine o problema in cazul alimentelor sanatoase, dar care ingrasa si anume ca multi le consuma mult si des, bazandu-se pe faptul ca sunt sanatoase, dar ajung sa se ingrase destul de mult. Aici intervine si frustrarea ca te ingrasi mancand si sanatos. 
 

Alimentele nesanatoase, ce ingrasa mai mult decat ar trebui

 
In mod normal, toate alimentele considerate nesanatoase ingrasa. Diferenta consta in faptul ca unele ingrasa daca sunt consumate in mod regulat in cantitati mari, iar altele iti aduc prea multe calorii chiar si dintr-o inghititura. Iata care este lista de alimente:
 
1.Sosurile
 
Evident, este vorba de sosurile si dressingurile din comert care ne atrag prin tot felul de ambalaje si texturi. Le folosim la pizza, shaorma de casa, salate, sandvisuri si diverse alte mancaruri, dar din pacate contin conservanti, coloranti si multe calorii date de continutul de grasimi nesanatoase sau trans vegetale. Solutia noastra este sa iti prepari in casa sosurile si te poti inspira de aici.
 
2.Margarina
 
Atata timp cat nu este vorba de margarina bio 100%, ingrasa si inca destul de mult. Contine grasimi nesanatoase si sa nu uitam ca de regula este consumata cu multe felii de paine, dulceata, siropuri si fructe confiate. Numai da la 1-2 tartine castigi multe calorii.
 
 
2.Maioneza
 
Oricat de atractiva ar fi maioneza din comert, tot cea preparata in casa este mai buna si asta pentru ca nu ingrasa. Ai nevoie doar de ierburi aromatice, condimente dupa gust, verdeturi, un mixer bun sau un blender, iaurt grecesc si mustar Dijon. Asa scapi de “bombe calorice”.
 
3.Untul
 
La fel ca si margarina, contine grasimi nesanatoase, iar modurile in care este consumat aduc multe calorii. Iti recomandam untul bio din magazine.
 
4.Produsele de patiserie
 
La prima vedere pare inofensiva o gogoasa, o placinta sau un covrig, dar sa nu uitam ca sunt preparate din faina alba de grau, considerata bomba calorica si nu contine deloc nutrienti. Numai de la o mica portie castigi prea multe calorii. Daca mai au si o umplutura anume, creste si mai mult aportul caloric.
 
 
5.Toate tipurile de ulei
Chiar si o lingura de ulei la o salata sau la o simpla prajeala poate aduce multe calorii. Exista studii in cazul celora care au scos uleiul si prajelile din alimentatie si au slabit si 10-12 kilograme intr-o luna.
 
 
 
 
6.Cascavalul
 
Ne place sa-l folosim la omleta, pizza, ochiuri, sandvisuri si salate, dar contine destul de multe calorii. Citeste cu grija eticheta si alege un cascaval bio.
 
7.Rontaielile
 
Par inofensive in micile lor pungute, dar sunt pline de calorii. Doar o masa de rontaieli sau mai putin si castigi prea multe calorii.
 

Alimente sanatoase, dar care ingrasa la consum excesiv

 
Asta nu inseamna ca trebuie sa eviti consumul lor, ci sa ai grija sa nu le consumi zilnic in cantitati mari. 1-2 linguri pe saptamana nu a facut rau nimanui si asa castiga si organismul niste nutrienti importanti. Lista consta in urmatoarele alimente:
 
1.Uleiul de masline
 
Este laudat peste tot, dar ca orice tip de ulei ingrasa chiar de este folosit si la salate. Sfatul nostru este sa iti cumperi un spray ca sa poti pulveriza uleiul de masline la salate, tigai, tava si orice mai gatesti. Poti controla altfel cantitatea folosita si nu te ingrasi. 
 
2.Maslinele
 
Sunt sanatoase, dar in cantitati mari ingrasa, mai ales daca contin prea multa sare.
 
 
3.Semintele si fructele oleaginoase
 
Sunt sanatoase, dar nu utiliza mai mult de 3-4 linguri la o mancare si adauga multe legume si verdeturi.
 
 
4.Dulceturile
 
Contin nutrienti pretiosi, dar nu merg consumate excesiv.
 
 
5.Humusurile din legume
 
Sunt sanatoase si au putine calorii, dar consumate cu prea multa paine ingrasa.
 

 

Tags:
alimente care ingrasa
ingrasa
alimente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare