De ce ti-e mereu foame la o ora dupa micul dejun

Stomacul tau iti cere de mancare dupa numai o ora de la micul dejun? Iata ce greseli s-ar putea sa faci si cum sa le repari. 

Te trezesti, iei micul dejun, si imediat cum ajungi la serviciu si intri in prima sedinta, stomacul tau incepe sa se agite si sa-ti ceara de mancare. Nevoia de a manca atat de repede dupa prima masa n-o sa te ajute deloc sa slabesti. Asadar, daca ti-e foame dupa micul dejun, iata care ar putea fi motivele: 
 
Nu consumi suficiente calorii 
 
Prima masa din zi ar trebuie sa aiba undeva intre 300 si 400 de calorii. Daca nu incerci sa slabesti, 300 - 350 de calorii ar trebui sa fie suficiente, dar daca vrei sa dai ceva kilograme jos, si mai si faci sport, consuma intre 350 si 400 de calorii. Astfel nu-ti va mai fi foame pana la pranz. 
 
Uiti de unul dintre aceste 4 ingrediente 
 
Un mic dejun complet ar trebui sa contina proteine, care vor opri foamea, carbohidrati pentru energie si grasimi sanatoase pentru senzatia de satietate. Opteaza pentru 13 - 20 de grame de proteine, 40 - 55 grame de carbohidrati si 10 - 15 grame de grasimi sanatoase. Fibrele sunt de asemenea importante pentru a te simti satul mai mult timp. 

Cateva idei sanatoase de mic dejun aici.
 
 
Mananci astea 
 
O gogoasa, o merdenea, clatite, un bol de cereale cu mult zahar - acestea sunt variante destul de intalnite, dar nu sunt si cele mai bune variante pentru ca nu ii ofera organismului nutrientii necesari. Daca totusi nu vrei sa renunti la ceva dulce dimineata, incearca o budinca de capsuni cu seminte de chia
 
Interpretezi gresit simptomele foamei 
 
Durerile de cap, oboseala si ameteala pot sa fie simptome ale foamei, dar pot fi foarte bine si semne care anunta altceva. Daca ti-e foame s-ar putea de fapt sa ai nevoie de mai mult somn noaptea, esti trista, esti deshidratata, trebuie sa iti vina menstruatia, ai mancat prea mult zahar sau nivelul zaharului de sange incepe sa scada. Da-ti o secunda sa-ti dai seama daca iti este cu adevarat foame sau este vorba despre altceva. 
 
Ai nevoie de o gustare 
 
Micul dejun ar trebui sa-ti tina de foame 3 sau chiar 4 ore. Daca ai luat prima masa foarte dimineata, este normal sa iti fie foame inainte de pranz, dar pentru asta sunt gustarile. Alege ceva care sa fie pana in 150 de calorii.
 
 
Foto: Hepta
Tags:
micul dejun
calorii
proteine
masa
gustare
foame
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare