Trucuri istete pe care le folosesc nutritionistii pentru silueta

Ce spun nutritionistii e lege, fie ca este vorba despre slabit, fie de mentinut in forma, iar cand acestia ne mai vand cateva trucuri, nici nu avem de ce sa nu-i credem. Iata cateva tactici simple, dar de mare efect. 

1. Cum sa mananci ciocolata
 
Daca iti place foarte tare ciocolata, cum este cazul meu, amesteca o lingura de ciocolata neagra rupta in bucatele cu o mana de diverse nuci (migdale, caju, fistic). Astfel nu doar ca n-o sa-ti pui mintea sa mananci o ciocolata intreaga, dar vei consuma si grasimi sanatoase si proteine. 
 
2. Fa chipsuri din salata 
 
Chipsurile din cartofi, sarate si pline de calorii, pot fi inlocuite cu succes cu frunze de kale, care pot fi chiar inmuiate in diverse sosuri. Alegand frunzele verzi poti evita sa inghiti chiar sute de calorii la o singura masa. 
 
3. Alege branza de vaca (cottage cheese) 
 
Atunci cand o reteta iti cere sa folosesti smantana sau maioneza, poti apela cu incredere la branza de vaca. Obtii o varianta mult mai sanatoasa a celor de mai sus, si cu mai putine calorii, daca pui branza de vaca intr-un blender si amesteci pana obtii o crema. 

 
4. Avocado in loc de unt 
 
Iubitorii de avocado care sunt in acelasi timp doritori de siluete suple, pot incerca sa inlocuiasca untul cu avocado. Folosind doua linguri de avocado zdrobit in loc de doua linguri de unt intr-o reteta te va ajuta sa pacalesti 154 de calorii si sa reduci 14 grame de grasimi saturate. 
 
5. Supa de legume in loc de ulei 
 
Legumele sunt foarte sanatoase, dar daca le calesti in ulei, adaugi 120 de calorii pentru fiecare 2 linguri de ulei. Poti sota legumele in supa de legume pentru a le da gust cu mult mai putine calorii, iar acelasi truc il poti folosi pentru a face quinoa si ovazul delicioase. 
 
6. Bucura-te de mancare 
 
Daca nu vrei sa inghiti calorii inutil si mai mult decat iti trebuie, fii atenta la mancarea din fata ta. Simte-i gustul, miroase-o, si nu te uita la TV, nu-ti verifica Facebookul si nu face nimic altceva.
Tags:
nutritionisti
dieta
mancare
calorii
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare