Salata picanta de mango

Combinatiile de fructe si condimente sunt varianate speciale si inedite pentru o masa speciala. In continuarea pregatirilor pentru masa de Paste, iti propun salata picanta de mango. O alternativa inedita la salatele clasice, care se potriveste foarte bine cu carnea de miel, dar si cu cea de pui sau curcan. 

      

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se pregatatest usor, singurul lucru pe care il ai de facut fiind acela de a toca si taia ingredientele. Un sfat: alege fructe de mango foarte bine coapte. Sunt mai moi si daca le mirosi le vei simti aroma. 

  

Pentru un castron mare de salata ai nevoie de doua-trei fructe de mango, doua mere galbene (pe care le poti inlocui foarte bine cu pere), o ceapa rosie potrivita, o legatura de patrunjel proaspat, un ardei iute mic si rosu, sucul unei lime, sare, piper, un varf de cutit boia de ardei iute, un catel de usturoi, o lingura de ulei.

 

Toaca ardeiul iute foarte, foarte marunt. Adauga catelul de usturoi pe care l-ai pisat bine pana a devenit o pasta. Adauga boia de ardei iute, un praf de sare si piper. Adauga o lingura de ulei si amesteca bine.

Curata si taie in bucati fructele de mango. Procedeaza la fel cu merele (respectiv perele) si toaca marunt ceapa. Amesteca toate acestea. Stropeste-le din besug fructele si ceapa cu sucul de lima si adauga amestecul picant. La final adauga legatura de parunjel tocata marunt. Amesteca, acopera cu o folie si lasa salata o ora-doua la rece inainte sa o servesti. Inainte sa o pui pe masa mai amesteca totul inca o data.

Salata picanta de mango o sa faca, in mod sigur, senzatie!

Tags:
salata picanta de mango
mango
salata
mere
pere
masa de Paste
retete vegetariene
retete rapide
calorii
usturoi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare