Alimente care taie foamea

Secrete 28.01.2011 Otilia Ignat

Ca sa eviti acumularea de grasime, trebuie sa tii senzatia de foame sub atenta supraveghere, iar pentru asta ai la indemana cateva alimente, care asta fac: taie foamea. Ceva ce anuleaza senzatia de foame, nu trebuie sa fie neaparat un medicament. Din fericire, exista alimente, care datorita proprietatilor lor dau senzatia de satietate.

Foamea este un instinct primar si nesatisfacerea nevoii de a manca genereaza o stare de disconfort general, stres si nervozitate. Tot cei care respecta o dieta hipocalorica cunosc acest sentiment neplacut. Solutia este sa iti pacalesti creierul si sa-i dai senzatia de satietate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mecanismul este destul de complex si insuficient cunoscut, sustin specialistii citati de Doctissimo. In plus sezatia de satietate apare la circa 30 de minute dupa masa si dureaza de la o ora, pana la trei – patru ore in functie de cantitatea si calitatea alimentelor. Exista cateva alimente care ofera o senzatie de satietate pe termen lung.

Pe primul loc sunt proteinele, atat cele de origine animala cat si cele vegetale. Urmeaza fibrele care avand capacitatea de a absorbi apa, sunt ideale pentru a anula senzatia de foame. Toate alimentele care contin fibre in cantitati mari intra in categoria “favorizata” a alimentelor care taie foamea.

Exista ceea ce se poate numi o lista scurta  cu alimente care taie foamea. Efectul este rapid si dureaza in medie doua ore. Evident, toate acestea au foarte putine calorii.

Pe primul loc la eficienta, raportata la beneficii, se afla merele. Un mar este cea mai sanatoasa solutie. Are apa, fibre, vitamine, zaharuri si minerale. O combinatie ideala. In ceea ce priveste numarul de calorii, valoarea lor este nesemnificativa, astfel ca poti manca linistita 2-3 mere pe zi.

Pe locul doi se afla supele de legume. Legumele cele mai bune: radacinoasele, conopida, broccoli, fasolea verde, dar si ciupercile. Supele de acest gen sunt untile daca au putine grasimi. Smantana si branza rasa se exclud! O cana de supa de legume aduce apa, minerale, fibre si o sanatoasa senzatie de satietate pentru doua –trei ore.

Un pahar de 150 de grame de iaurt simplu, fara adaus de zahar, fara fructe, opreste aproape instantaneu foamea. Senzatia dureaza o ora-doua.

Un ou fiert tare este cea mai buna sursa de proteine. Desi este mic, un ou tine de foame doua ore. Totul pentru doar 80 de calorii.

Pe ultimul loc se afla un pahar cu apa. Zero calorii pentru o senzatie de satietate care poate sa dureze 30-60 de minute.

In concluzie, pe langa cele cinci solutii ideale, orice aliment care este bogat in proteine si/sau fibre, are foarte putine zaharuri si este aproape complet lipsit de grasimi intra in categoria speciala de alimente care taie foamea.

 

Tags:
alimente
foame
dieta hipocalorica
calorii
mere
fibre
proteine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare